Scheidsrechtersapp Refsix: alle administratie en fitnessstatistieken via app op smartphone

De scheidsrechtersapp Refsix zorgt ervoor dat ik niets meer opschrijf tijdens een wedstrijd. Alles toets ik in op mijn smartphone: doelpunten, kaarten en de wissels. Ik ben erg blij met deze vernieuwing.

Sinds vorig seizoen ben ik fanatiek gebruiker van de app Refsix en ben erg tevreden. Ook ben ik fan van de recent toegevoegde optie om fitnessstatistieken in te zien via de app. Met heatmaps en grafieken kan ik snel zien hoeveel ik bewogen heb, hoe (sprint, joggen, wandelen) en waar op het veld.

Ik met scheidsrechtersapp-refsix

Daarom was ik blij dat Refsix mij als  blogger van DutchReferee.com benaderde om partner te worden. Aanschaf van de app Refsix kost €50,- jaarbasis. Als partner kan ik lezers van mijn blog 5% korting bieden. Als je de kortingscode DutchReferee gebruikt in de webshop van Refsix krijg ik bovendien 5% van het aankoopbedrag. In deze blog lees je mijn ervaringen en zie je gedetailleerd wat de mogelijkheden van de app zijn.

Wil je de app met korting aanschaffen? Ga naar de Refsix-webshop en vul “DUTCHREFEREE” in hoofdletters in als promotiecode in stap 3 voor je afrekent.

Hoe de Refsix scheidsrechtersapp werkt

Het idee van de Refsix-app: je doet alle administratie als scheidsrechter via je telefoon en smartwatch. Allereerst maak je een wedstrijd aan op je telefoon en vul je opstellingen in (op mijn niveau houd ik het bij rugnummers). Met een druk op de knop zet je die gegevens door naar je smartwatch. Tijdens de wedstrijd voer je de doelpunten, kaarten en wissels snel in op je horloge. Na de wedstrijd kun je alles weer inzien je telefoon.

Mijn eerste ervaringen met Refsix

Ruim een jaar geleden benaderde Hassan van Refsix mij of ik hun app wilde proberen. Als online communicatiespecalist spreekt me deze nieuwe technologie erg aan. Hij stuurde me een horloge op en gaf me toegang tot de app. In het eerste seizoen schreef ik altijd mee op papier, want je weet maar nooit.

In de eerste seizoenshelft synchroniseerde de app soms niet goed met mijn telefoon, maar gelukkig is dat verholpen. In het huidige seizoen gaat het super en ik ben zelfs gestopt met alles toch voor de zekerheid op papier mee te schrijven.

Sinds de jeugdwedstrijd tussen Feyenoord onder 15 en FC Twente merkt ik het. Op mijn notitieblokje staat 4-0, terwijl het 6-0 is geworden. De laatste goals staan alleen nog op mijn smartwatch.

Ik was echt om.

Scheidsrechtersapp tijdens wedstrijd

De beide coaches hadden het door. “Dus je gebruikt gewoon een app om alles te noteren?” Een leuk gesprek over gebruik van technologie in voetbal volgde.

De wedstrijden daarna heb ik nog wel een papier bij me, maar daar is nog nooit iets op geschreven. Het is puur voor het geval dat er iets geks gebeurt en of als ik echt iets wil opschrijven na belediging van een speler.

De nieuwe functie met heatmaps

Met de nieuwe functie op de Refsix-app kan ik ook zien waar ik loop tijdens een wedstrijd. Ik hield dit altijd bij met Runkeeper op mijn horloge, maar de app geeft in mooie heatmaps aan waar ik liep en of ik veel moest sprinten of meer joggen. Het is als scheidsrechter goed te zien en te monitoren hoe goed je fitness is.

Refsix performance

Statistieken bekijken je seizoen

Daarnaast geeft de app een totaaloverzicht van alle gefloten wedstrijden. Ik ben altijd wel nieuwsgierig hoeveel kaarten ik gemiddeld geef. Niet dat ik ineens meer kaarten ga trekken als ik onder het gemiddelde zit hoor. Als ik zie dat ik gemiddeld vier kaarten geef, terwijl het vorig seizoen twee was, dan is er iets veranderd. Als ik zoiets zie, kan ik voor mezelf achterhalen waar dat door komt. Ben ik strenger geworden of is het spel harder geworden?

De app houdt precies bij hoeveel wedstrijden fluiten, hoeveel goals en kaarten en wat de gemiddelden zijn per seizoen.

Referee app stats

Bestel de app met 10% korting

Wil je de app met 10% korting aanschaffen? Ga naar de Refsix-webshop en vul “DUTCHREFEREE” in hoofdletters in als promotiecode in stap 3 voor je afrekent.

Logo Refsix scheidsrechtersapp